אגירת חשמל סולארי

אגירת חשמל סולארי
אגירת חשמל סולארי

אגירת חשמל סולארי – מה זו אגירת אנרגיה ומה הרעיון שעומד מאחוריה

בשנים האחרונות אנחנו יכולים לראות עלייה במודעות בכל הקשור לתחום של אופן צריכת אנרגיה וכיצד להשתמש בה בצורה נכונה. אחת הדוגמאות לכך הם פתרונות אגירת אנרגיה בדרכים שונות, על מנת שיהיה ניתן להשתמש בה ולהפיק ממנה את המיטב לאורך זמן.

פתרונות אגירת אנרגיה הפכו להיות מאוד פופולאריים בתחומים רבים, הן במגזר העסקי והן במגזר הפרטי, מתוך כוונה שיהיה ניתן להשתמש באנרגיה בטווח זמן ארוך ולא רק באופן מיידי. אגירת אנרגיה מאפשרת לחסוך עלויות, זמן ובעיקר למנוע מצב שבעתיד, אם יהיה צורך באנרגיה אז היא תהיה זמינה לשימוש. אף ניתן להשתמש באגירת אנרגיה לצרכים עסקיים וליצירת רווחים כספיים.

לפני שנסביר מה הם פתרונות אגירת אנרגיה וכיצד משתמשים בהם, חשוב להדגיש שהתחום הזה נמצא כל הזמן בתהליך התפתחות והערכה היא שבמהלך הזמן נמצא עוד ועוד אפשרויות וכלים שיכולים לשמש בתור פתרונות אגירת אנרגיה בצורה שימושית ונקייה לסביבה.

מה זה אגירת חשמל סולארי ואיך משתמשים בהם

פתרונות אגירה הם למעשה דרך בה אוגרים אנרגיה באמצעים המתאימים לכך, למשל סוללות ליתיום ובעתיד אפשר להשתמש בה לצרכים פרטיים או לצרכים עסקיים, כלומר למכור אותה במטרה לייצר רווח.

אחת הדוגמאות הטובות לכך היא אנרגיית שמש. אנרגיה אותה אפשר להפיק באמצעות פאנלים סולאריים שניתן להתקין בכל גג של מבנה או במקומות אחרים. הפאנלים קולטים את קרני השמש ובעזרתה הם מייצרים אנרגיה שימושית לייצור חשמל. במקום להשתמש בה באופן מיידי אפשר לאגור אותה בסוללות וכשיהיה צורך, יהיה ניתן להשתמש בה.

חשוב לציין, שימוש בפתרונות אגירת אנרגיה, בפרט אנרגיית שמש, בטוח רחוק יותר, יכול לעזור במידה ויש צורך בכמויות אנרגיה רבות, אם קיים קושי להפיק אנרגיה ממקורות זמינים אחרים או בשביל להבטיח ביטחון אנרגטי גם אם אופי השימוש במבנה משתנה. כאמור, אפשר גם להשתמש באנרגיה לצורך הפקת רווחים.

בשביל שהדבר ייעשה בצורה חכמה, יש לתכנן ולעצב את המקום בצורה אפקטיבית ונכונה, כך שהוא גם יוכל לייצר אנרגיה זמינה בכל עת וגם יהיה אפשר לאגור אותה.

איך אוגרים אנרגיה?

כאמור, אגירת אנרגיה לשימוש פרטי, עסקי או ציבורי, נעשה באמצעות סוללות ליתיום המותקנות במערכות סולאריות ומותאמות לכך.

פאנלים סולאריים "סופגים" את קרני השמש ובעזרתם היא מייצרת חשמל למבנה, זאת אחרי שהאנרגיה עוברת המרה באופן מהיר (DC) ובאופן איטי (AC) בעזרת כבלים ואלמנטים אחרים המותאמים לכך. במהלך תהליך הייצור, הסוללה המותקנת בפאנל יכולה לאגור אנרגיה שתשרת את דיירי המבנה שמשתמשים בפאנל בטווח ארוך יותר.

אם אתם רוצים לדעת עוד על פתרונות אגירת אנרגיה, זה הזמן ליצור איתנו קשר. אנחנו בחברת insolar נשמח לעמוד לרשותכם, לספק לכם את כל המידע הרלוונטי בנושא ולהציע לכם פתרונות אגירה יעילים ושימושיים עבורכם.

תפריט נגישות